Sunday 25 October 2020  
   

ArchiMAID program gradbene fizike
Program gradbene fizike ArchiMAID

Webinar uporabe ArchiMAIDa

Tehnične risbe (.dwg)


Tehnične risbe   GDPR - Nameni uporabe

   GDPR - Pravice posameznika

Pot: Domača stran »
Izolacija hiše in temeljne plošče ter notranja izolacija sten
Print

Izolacija hiše – temeljne plošče in notranja izolacija sten

 
Izolacija hiše (toplotne izolacijske plošče), ki je pravilno projektirana in kakovostno izvedena, omogoča uporabniku ne samo izjemno udobno in zdravo bivanje v njej, temveč tudi velik prihranek pri porabi energije za vzdrževanje prijetnih razmer. Poleg toplotne izolacije strehe (ravne ali poševne) je izjemno pomembna tudi notranja izolacija sten in temeljne plošče (pri pasivni hiši). Odločitev za varčno in okolju prijazno gradnjo je včasih težka, a ko človek 'potegne črto' in dobro premisli, v kakšnem okolju bo živel, odločite ni več tako zapletena. V vsakem primeru pa velja, naj bo izolacija hiše dobra in premišljeno zasnovana na podlagi natančnih izračunov.

Izolacija hiše in temeljne plošče 

Pri pasivni oziroma nizkoenergijski gradnji temeljna plošča nadomešča klasične temelje. Temu mora seveda biti prilagojena tudi toplotna izolacija strehe,  izolacija hiše in notranja izolacija sten. Pri sodobni nizkoenergijski gradnji ima izdelava temeljne plošče kar nekaj prednosti:
  • nedvomno pomeni najboljšo toplotno zaščito stavbe v zemlji
  • gradnja poteka veliko hitreje
  • lahko se napravi tudi na slabših terenih
  • zahteva manj izkopa in manj opaževanja
  • armature so enostavnejše
Izolacija pasivne hiše oziroma armaturne plošče mora biti takšna, da ima dovolj visoko tlačno trdnost, sicer za tovrstno gradnjo ni primerna. 
Temeljna plošča pravzaprav predstavlja energijski ščit pod zgradbo, ki preprečuje nastanek toplotnih mostov, obenem pa se z njeno pomočjo ohranja temperatura v notranjosti stavbe.

Notranja izolacija sten

Z dobrim projektom, kakovostnimi izdelki in pravilno izvedbo lahko izolacija hiše veliko pripomore k nizki porabi energije v stavbi, pa naj gre za enostanovanjsko hišo, večstanovanjski objekt ali pa poslovne oziroma druge nestanovanjske stavbe. Izolacija temeljne plošče (hidro in toplotna) je osnova vsake pasivne oziroma nizkoenergijske gradnje, ki pa jo dopolnjuje tudi notranja izolacija sten. Ta ima vlogo notranjega toplotnega ščita in je smiselna, ko izolacija z zunanje strani ni mogoča, ko želimo izolirati na primer le določene prostore, kadar nek prostor uporabljamo le občasno ali pa moramo v nekem prostoru vzdrževati konstantno temperaturo, ki je točno določena. 
 
Tudi o tem, kakšna naj bo izolacija hiše (toplotne izolacijske plošče), se posvetujete s strokovnjakom in si zagotovite kakovostno izvedbo.

Ravne strehe

Poševne strehe

Talne konstrukcije

Konstrukcije v zemlji

Notranja stena, strop


Copyright © 2020 Fibran Designed & Developed by Tessera

Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo na naši spletni strani. Piškotki so tekstovne datoteke shranjene v vaš računalnik .

Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih na naši strani si preberite.  Več informacij  Sporočila ne kaži več!