Thursday 13 August 2020  
   
Ometana fasada - ETICS
Obložena fasada
Obzidana fasada
Obešena fasada
Sanacija fasade

ArchiMAID program gradbene fizike
Program gradbene fizike ArchiMAID

Webinar uporabe ArchiMAIDa

Tehnične risbe (.dwg)


Tehnične risbe   GDPR - Nameni uporabe

   GDPR - Pravice posameznika

Pot: Domača stran » - Fasade »
Izolacijske okenske police
Print

Morda niste pomislili, toda z vgraditvijo zunanje okenske police lahko nehote naredimo linijski toplotni most, oz. ga ob siceršnji slabši izolativnosti okenskega okvira v primerjavi z izolirano fasado, le še povečamo. 

Za okenske police ponavadi uporabljamo vodoodporne materiale, kot je kamen, umetna plastična masa, pločevina in podobno, ki imajo veliko toplotno prevodnost. Police so naslonjene na fasadno steno oz. nameščene pod okenski okvir in tako se zunanja temperatura direktno prenaša v notranjost prostora.

V sodobni gradnji se lahko tem napakam izognemo. 

 

okno, izolacijska polica fibran

Police, celo izredno masivnega in s tem bogatega videza, ki seveda mora ustrezati estetskim vidikom stavbe, izvedemo iz fibrana. Ustrezne trdne toplotno izolacijske plošče FABRIC se proizvajajo v dolžini  treh metrov, da ustrezajo tudi daljšim policam, da jih izvedemo brez nepotrebnih stikov. Izbirate lahko debeline od 2 cm dalje, za lep zaključek spodnjega dela okna pri fasadah z večjo debelino izolacije bi ustrezala debelina okoli 5 cm (na fotografiji) ali več.

Polica se namesti istočasno ob izvajanju fasade, pri obstoječih izolacijskih fasadah (ETICS) pa novi polici predhodno ustrezno prilagodimo ležišče. Prilepimo jo z nizkoekspanzijskim poliuretanskim lepilom, spoje do fasade povežemo s fasadno mrežico ali kotniki, da stik ostane trajno vodoneprepusten. Na rob namestimo ustrezen odkapni kotnik. Polico obdelamo kot fasado, tudi finalni sloj, ali pa za zaključek izberemo druge nanose in premaze.

V primeru, da se odločimo za zaključni sloj v stilu fasade, priporočamo silikonski fasadni zaključni sloj, da nesnaga lažje spolzi s sicer relativno grobe površine police. S tem je zagotovljena "samopralnost" polic :).

Dodatna prednost fibranove izolacijske POLICE je v izjemni lahkosti materiala, ki ne obremenjuje fasadne izolacije in pa v izjemno nizki ceni v primerjavi s klasičnimi policami. Razlogov "proti" praktično ni, saj edini možen pomislek o trdnosti take police odpade takoj, ko jo vidite, oziroma jo preverite

Ravne strehe

Poševne strehe

Talne konstrukcije

Konstrukcije v zemlji

Notranja stena, strop


Copyright © 2020 Fibran Designed & Developed by Tessera

Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo na naši spletni strani. Piškotki so tekstovne datoteke shranjene v vaš računalnik .

Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih na naši strani si preberite.  Več informacij  Sporočila ne kaži več!