Friday 22 January 2021  
   

ArchiMAID program gradbene fizike
Program gradbene fizike ArchiMAID

Webinar uporabe ArchiMAIDa

Tehnične risbe (.dwg)


Tehnične risbe   GDPR - Nameni uporabe

   GDPR - Pravice posameznika

Pot: Domača stran »
Kaj je "IGMA day" in kaj je FIBRAN počel tam?
Print

Izložbo je odprl vodja Inštituta univ. prof. dr. Stephan Trüby in njegova kolegica dipl. inž. Verena Hartbaum, M.A.

 

Inštalacija v prostoru sledi ideji "Kamp vere" iranskega teoretika arhitekture Hameda Khosravija, ki je prepoznal islamsko mesto kot prostorni odgovor na neoliberarlno retoriko o fleksibilnosti in negotovosti v moderni arhitekturi in urbanizmu (citirano iz uvodnega izložbenega teksta).

Čvrstost in živahnost turkizne barve FIBRANxps, se je odlično vključila v sam koncept izložbe. Študenti so izkoristili posebne lastnosti XPS-a, ki se da lepo oblikovati in je po drugi strani primeren za oblikovanje tudi zidov cvetličnih gredic in polic. FIBRANxps je deloval, kot da je narejen prav za tako vrsto uporabe. V nišah so bili postavljeni artefakti, medtem ko so zidovi ponazorili razdelitev med javnih in privatnim prostorom ter nekakšen fizični element, ki se, kot tudi moderna arhitetura, ne uklanja politiki, veri ali sodobnim trendom.

  

Ta izložba je delo študentov 5. letnika Igma inštituta, na Univerzi v Stuttgartu, ki že od samega začetka, torej od leta 1967 uči študente kontekstualne refleksije iz področja arhitekture, teorije, politike, ekonomije in družbe. Tak način dela omogoči študentom ne samo teoretično razmišljanje ampak poglabljanje v razmišljanja števlnih arhitektov in odkrivanje novih oblikovalskih idej.

  

Izložbe se je kot predstavnica podjetja FIBRAN udeležila Tanja Herr, udia. 


Ravne strehe

Poševne strehe

Talne konstrukcije

Konstrukcije v zemlji

Notranja stena, strop


Copyright © 2021 Fibran Designed & Developed by Tessera

Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo na naši spletni strani. Piškotki so tekstovne datoteke shranjene v vaš računalnik .

Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih na naši strani si preberite.  Več informacij  Sporočila ne kaži več!