Sunday 25 October 2020  
   

ArchiMAID program gradbene fizike
Program gradbene fizike ArchiMAID

Webinar uporabe ArchiMAIDa

Tehnične risbe (.dwg)


Tehnične risbe   GDPR - Nameni uporabe

   GDPR - Pravice posameznika

Pot: Domača stran »
Stropi in stene zaprtih kopališč
Print

Velika vsebnost zračne vlage v kopaliških objektih načrtovalcem povzroča težave, še posebej, ko je toplotna izolacija vgrajena iz notranje strani. Toplotne izolacije, ki imajo sposobnost večjega navzemanja vlage, morajo biti obdane s kvalitetno spojenimi parnimi zaporami, kar pa je v praksi nemogoče doseči. Toplotna izolacija zaradi vlage zato sčasoma izgublja energijsko učinkovitost.

XPS toplotna izolacija ima zaprto celično strukturo, in zato je dolgotrajno navzemanje vlage tako pod vplivom difuzije kot v primeru potopitve minimalno (nekajkrat nižje kot pri EPS izolaciji).

Toplotno izolacijske plošče FIBRANxps ETICS finalno obdelamo z izbranim ometom ali obložiti s primernimi oblogami.

Pri sestavi vseh konstrukcij, ki so toplotno izolirane iz notranje strani, je potrebno preveriti morebitno navlaževanje v konstrukcijskem sklopu, kar še posebej velja za betonske konstrukcije. Če stene, ki mejijo na hladen zrak, iz zunanje strani niso toplotno izolirane, se morajo notranje izolacije lepiti na podlago po celotni površini.


Ravne strehe

Poševne strehe

Talne konstrukcije

Konstrukcije v zemlji

Notranja stena, strop


Copyright © 2020 Fibran Designed & Developed by Tessera

Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo na naši spletni strani. Piškotki so tekstovne datoteke shranjene v vaš računalnik .

Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih na naši strani si preberite.  Več informacij  Sporočila ne kaži več!