Friday 22 January 2021  
   

ArchiMAID program gradbene fizike
Program gradbene fizike ArchiMAID

Webinar uporabe ArchiMAIDa

Tehnične risbe (.dwg)


Tehnične risbe   GDPR - Nameni uporabe

   GDPR - Pravice posameznika

Pot: Domača stran »
PATENT za SEISMIC temeljno blazino je podeljen
Print

Po dolgoletnih raziskavah o varnosti pasivnih hiš na potresno ogroženih območjih je FIBRAN NORD d.o.o. marca 2013 vložil prijavo za patentne rešitve, ki predvidevajo obnašanje stavb temeljenih na toplotni izolaciji FIBRANxps in kompatibilni sistemski hidroizolaciji. Po 18 mesecih preverjanja inovativvosti rešitev je bil novembra 2014 patent podeljen.

Patent se nanaša na vrsto rešitev temeljenja na podizolirani temeljni plošči, ki je zaradi preprečevanja toplotnih mostov in izgub najprimernejša rešitev temeljenja. Enostavne in cenovno optimalne rešitve se uporabljajo na področjih s projektnim pospeškom tal od 0,1 g dalje, kamor spada vsa Slovenija. Največji v zadnjih letih merjen potresni pospešek je bil dosežen na Bovškem (0,47 g), ki pa ima sicer projektni pospešek le 0,225 g, torej nižji od Ljubljane (0,25 g). Na srečo v nesreči je bil potres kratkotrajen in so večinoma bili poškodovani starejši in potresno neustrezno grajeni objekti.

Narava nas lahko preseneti kadarkoli, zato ne zmanjšujmo pomembnosti varne gradnje. Najbolj uporabne rešitve Seismic temeljne blazine in način izvedbe.


Ravne strehe

Poševne strehe

Talne konstrukcije

Konstrukcije v zemlji

Notranja stena, strop


Copyright © 2021 Fibran Designed & Developed by Tessera

Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo na naši spletni strani. Piškotki so tekstovne datoteke shranjene v vaš računalnik .

Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih na naši strani si preberite.  Več informacij  Sporočila ne kaži več!