Wednesday 27 May 2020  
   
Industrijska tla
Kletna tla
Medetažni podi
Ogrevana tla
Kletni strop
Strop proti hladnemu prostoru

ArchiMAID program gradbene fizike
Program gradbene fizike ArchiMAID

Webinar uporabe ArchiMAIDa

Tehnične risbe (.dwg)


Tehnične risbe   GDPR - Nameni uporabe

   GDPR - Pravice posameznika

Strop nad hladnim prostorom, kletjo
Print
Učinkovit energijski ščit stropnih konstrukcij je odvisen od vrste toplotne izolacije ter pravilnega zaporedja vseh sestavnih slojev. Pri stropnih konstrukcijah potrebujemo toplotni in zvočni ščit, v odvisnosti od lokacije stropa ter klimatskih razmer pa tudi dodatne folije za uravnotežen prehod vlage.
 
Strop kleti

Strop, pa tudi stene hladne kleti se dodatno toplotno izolirajo, kadar želimo optimalno zmanjšati toplotni tok med  hladnim kletnim in ogrevanim stanovanjskim prostorom. Obvezno tovrstnega zmanjšanje toplotnega mostu izvedemo v primeru nizkoenergijskih stavb, če detajla ne rešimo drugače že v fazi planiranja. Zaključni sloj izvedemo po prilagojenem sistemu ETICS, kot je predstavljeno pri notranji izolaciji prostorov.
 
Strop nad odprtim podhodom
 
Strop nad odprtim podhodom je del fasade objekta, zato ga običajno toplotno zaščitimo s fasadnim sistemom ETICS (ometana fasada). Tu uporabimo trdne toplotnoizolacijske plošče  FIBRANxps ETICS, ki jih lahko vgradimo istočasno z betoniranjem stropne plošče, po principu slepega opaža, ali pa sočasno z montažo preostale fasade objekta.

Strop nad odprtim (parkirnim) prostorom

Strop nad odprtim prostorom izoliramo s toplotno izolacijo FIBRANxps ETICS, na katere nanesemo sloj lepilne malte v katerega utopimo fasadno armirno mrežico, jo prekrijemo z dodatnim tankim nanosom lepilne malte ter zaključnim slojem po postopku za ometano tankoslojno fasado. Plošče FIBRANxps ETICS predhodno prilepimo z lepilno malto ali s posebno PU peno, lahko pa jih pritrdimo s fasadnimi sidri.


Ustrezna toplotna izolacija

FIBRANxps ETICS GF - izolacija plafona
FIBRANxps 300-I
- izolacija poda
FIBRANxpe
- penjena tesnilna folija ter izolacija udarnega zvoka
 
 
 

Ravne strehe

Poševne strehe

Talne konstrukcije

Konstrukcije v zemlji

Notranja stena, strop


Copyright © 2020 Fibran Designed & Developed by Tessera

Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo na naši spletni strani. Piškotki so tekstovne datoteke shranjene v vaš računalnik .

Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih na naši strani si preberite.  Več informacij  Sporočila ne kaži več!