Wednesday 27 May 2020  
   
Industrijska tla
Kletna tla
Medetažni podi
Ogrevana tla
Kletni strop
Strop proti hladnemu prostoru

ArchiMAID program gradbene fizike
Program gradbene fizike ArchiMAID

Webinar uporabe ArchiMAIDa

Tehnične risbe (.dwg)


Tehnične risbe   GDPR - Nameni uporabe

   GDPR - Pravice posameznika

Industrijska tla
Print
Industrijski podi imajo visoke zahteve glede tolerance ravnosti finalne površine. Strokovnjaki za industrijske pode izvedejo betonske površine zelo natančno, zato ne smejo dovoliti nikakršnih kasnejših posedkov v primeru preobremenitve poda ali nezadostne nosilnosti podlage. Tako izbor toplotne izolacije kot njena vgradnja sta pri industrijskih podih odločilnega pomena.
 
Toplotna izolacija industrijskih podov

Tip toplotne izolacije FIBRANxps, ki je namenjena energijskemu ščitu zelo obremenjenih industrijskih podov, določi projektant statike glede na predvidene obremenitve tal. Izolacije za velike obremenitve imajo oznake deklarirane tlačne trdnosti od 300  do 700 kPa.  Plošče so izdelane s preklopom, in se lahko uporabijo kot enoslojne toplotne izolacije. Polaga se jih z zamikom, da dobimo kompaktno podlago med seboj povezanih plošč. Pred armiranjem in betoniranjem namestimo tesnilno folijo. Če potrebujemo zaščito pred udarnim zvokom, uporabimo penjeno folijo za preprečevanje udarnega zvoka FIBRANxpe, ki hkrati prevzame tudi vlogo tesnilne folije.

Vgradnja toplotne izolacije

Pri vgradnji trdih toplotno izolacijskih plošč je morda potrebno izravnati tudi na podlago na katero polagamo toplotno izolacijo, ki običajno ni izdelana z največjo natančnostjo. Da se izognemo napakam zaradi neravnosti podložnega betona, le-tega predhodno izravnamo s tankim slojem mivke, tako da FIBRANxps podne toplotno izolacijske plošče ležijo ploskoma na podlagi že pred obremenitvijo z nosilno betonsko ploščo.

Gradnja nosilne betonske plošče

Na toplotno izolacijo položimo tesnilni sloj ter namestimo predvideno armaturo. Če nosilna talna plošča zahteva konstrukcijske dilatacije, ki jih npr. izvedemo z drsnimi mozniki, potem so premiki vsled lezenja in krčenja betona po toplotni izolaciji omogočeni. Konstrukcijske dilatacije zapolnimo z ustreznim trajno elastičnim kitom.Ravne strehe

Poševne strehe

Talne konstrukcije

Konstrukcije v zemlji

Notranja stena, strop


Copyright © 2020 Fibran Designed & Developed by Tessera

Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo na naši spletni strani. Piškotki so tekstovne datoteke shranjene v vaš računalnik .

Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih na naši strani si preberite.  Več informacij  Sporočila ne kaži več!