Wednesday 27 May 2020  
   
Industrijska tla
Kletna tla
Medetažni podi
Ogrevana tla
Kletni strop
Strop proti hladnemu prostoru

ArchiMAID program gradbene fizike
Program gradbene fizike ArchiMAID

Webinar uporabe ArchiMAIDa

Tehnične risbe (.dwg)


Tehnične risbe   GDPR - Nameni uporabe

   GDPR - Pravice posameznika

Tla v kleti
Print
Tla v kleti ali tla na terenu toplotno izoliramo z XPS izolacijo iz več razlogov:
  • Za tla  v stiku s terenom obstaja večja možnost navlaževanja (možen vdor meteornih voda, napaka pri izvedbi hidroizolacije, napaka na vodovodni instalaciji...). FIBRANxps podne izolacije toplotno izolirajo tudi v vlažnem okolju. V primeru poplave se prostor in talna konstrukcija izsuši, toplotne izolacije pa ni potrebno menjati.
  • Tla v kleti toplotno izoliramo z nosilnejšo toplotno izolacijo, saj so obremenitve tovrstnih prostorov običajno večje.


Talna plošča
Print
Talno ploščo imenujemo tla na terenu, ki so grajena na podložnem betonu med pasovnimi temelji. Talna plošča je ploskovno obremenjena s koristno obtežbo v prostoru, na osnovi katere dimenzioniramo tako samo ploščo kot tudi izberemo tip toplotne izolacije ustrezne tlačne trdnosti.
 
Temeljno ploščo imenujemo masivno grajeno ploščo, na kateri temeljimo celoten objekt. Za ta način temeljenja se odločimo tudi v primeru nizkoenergijske ali pasivne gradnje, da lahko toplotno izolacijo namestimo po celotnem obodu zgradbe.
 
Pri talni plošči na podložni beton namestimo hidroizolacijo, nanjo položimo trdno toplotno izolacijo, kot so npr. FIBRANxps plošče. Če je prostor ogrevan, se odločimo za debelino toplotne izolacije v odvisnosti od želenega oz. načrtovanega energijskega razreda stavbe. Pred vgradnjo plavajočega estriha razgrnemo penjeno folijo FIBRANxpe za dušitev udarnega zvoka.Ravne strehe

Poševne strehe

Talne konstrukcije

Konstrukcije v zemlji

Notranja stena, strop


Copyright © 2020 Fibran Designed & Developed by Tessera

Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo na naši spletni strani. Piškotki so tekstovne datoteke shranjene v vaš računalnik .

Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih na naši strani si preberite.  Več informacij  Sporočila ne kaži več!