Wednesday 27 May 2020  
   
Industrijska tla
Kletna tla
Medetažni podi
Ogrevana tla
Kletni strop
Strop proti hladnemu prostoru

ArchiMAID program gradbene fizike
Program gradbene fizike ArchiMAID

Webinar uporabe ArchiMAIDa

Tehnične risbe (.dwg)


Tehnične risbe   GDPR - Nameni uporabe

   GDPR - Pravice posameznika

Tla s talnim ogrevanjem
Print
FIBRANxps se kot toplotno izolacijska podlaga uporablja tudi pri talnem ogrevanju, kjer so zahteve po trdni ter učinkoviti toplotni izolaciji zelo visoke.

Talno ogrevane površine, izolirane s FIBRANxps, lahko izvedemo v medetaži, v podni konstrukciji proti hladni kleti, pa tudi na tleh proti terenu.
 
Ogrevane podne konstrukcije na terenu

Nizkoenergijski objekti so običajno grajeni na temeljni plošči, ki omogoča učinkovito izvedbo toplotne zaščite. Toplotna izolacija se v tem primeru namesti pod temeljno ploščo, s čimer se izognemo odvečnim toplotnim mostovom.
Tla v prostoru dogradimo tako, da na masivno temeljno ploščo položimo zvočno izolacijsko penjeno folijo FIBRANxpe za zaščito pred udarnim zvokom ter izvedemo izbrani sistem talnega ogrevanja. Dodatna toplotna izolacija zaradi že izvedene toplotne zaščite pod temeljno ploščo ni potrebna. Toplota se akumulira v betonski masi in vzdržuje temperaturno stabilnost prostora. Raba energije je zaradi zadostne debeline toplotne izolacije pod temeljno ploščo minimalna. Tip toplotne izolacije pod temeljno ploščo določi projektant statik.

Opomba:

Na detajlu je prikazan energijsko najučinkovitejše sestavljen konstrukcijski sklop poda na terenu. Izvedba tal na terenu s temeljno ploščo in dvoslojno toplotno izolacijo pod njo omogoča učinkovit ter kontinuirano nameščen toplotno izolacijski ovoj. Dodatna prednost pa je varno zaščitena hidroizolacija, ki jo sloj toplotne izolacije ščiti pred preboji.Ustrezna toplotna izolacija  

 
 
Razvod cevi talnega gretja v industrijskem objektu. Talna plošča je položena na ravno in trdno podlago toplotno izolirano s FIBRANxps 500-L.
 
Priprava podlage za talno ogrevanje v trgovskem centru. Pod sistemske plošče vgrajena toplotna izolacija FIBRANxps 500-I.

Ravne strehe

Poševne strehe

Talne konstrukcije

Konstrukcije v zemlji

Notranja stena, strop


Copyright © 2020 Fibran Designed & Developed by Tessera

Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo na naši spletni strani. Piškotki so tekstovne datoteke shranjene v vaš računalnik .

Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih na naši strani si preberite.  Več informacij  Sporočila ne kaži več!