Friday 22 January 2021  
   
Trajna ravna streha
DUO streha
OPTIMO streha
Streha pasivne hiše
Balkoni in lože
Sanacija ravnih streh, teras
PLUS streha
Hladna streha
Strešne površine

ArchiMAID program gradbene fizike
Program gradbene fizike ArchiMAID

Webinar uporabe ArchiMAIDa

Tehnične risbe (.dwg)


Tehnične risbe   GDPR - Nameni uporabe

   GDPR - Pravice posameznika

SKIN SEAL streha za trajnostne objekte
Print

Igriva površina nepohodne strehe zaščitene s prodcem

Obrnjena streha

je že več kot pol stoletja po vsem svetu znana kot najtrajnejša in s tem tudi najcenejša streha. Vsestranska uporaba površin v velikosti cele etaže ter enostavna sprememba namembnosti ji daje dodatno vrednost. Obrnjene strehe praktično ni potrebno sanirati, pač pa se po potrebi samo dograjuje. S trdno XPS toplotno izolacijo zaščitena hidroizolacija ostaja trajna, saj ni pod vplivom zunanjih ekstremnih temperaturnih vplivov, ni izpostavljena niti uničujočim UV žarkom, niti mehanskim poškodbam.

 

SKIN SEAL – trajnostna streha

Razvoj je šel v smeri še učinkovitejše....Obrnjena streha - trajna in uporabna površina
Print

Revolucionarna iznajdba OBRNJENE STREHE je ravnim streham povrnila zaupanje, saj jim je zagotovila trajnost ter brezplačno dodala uporabne površine. 
 
Hidroizolacijski sloj obrnjene strehe je popolnoma prekrit s trdno nevpojno toplotno XPS izolacijo in tako trajno zaščiten pred uničujočimi zunanjimi vplivi. Hidroizolacija ni podrejena ciklusom zmrzovanja in pregrevanja, niti izpostavljena uničujočim UV žarkom, da bi se prehitro starala in postajala krhka.  Temperatura na hidroizolacijski membrani v toku leta ne odstopa dosti od temperature prostora pod njo, zato toplotno in mehansko zaščitena hidroizolacija ohrani ustrezne lastnosti nekajkrat dlje od izpostavljene strešne hidroizolacije. Obrnjena streha je trajna streha, in tako najcenejša streha. Dodatno vrednost pridobi z uporabno površino, saj XPS toplotna izolacija z izbranim finalnim slojem varuje vitalni del strehe tudi pred mehanskimi poškodbami. 
 
Obrnjena streha lahko postane strešni vrt, terasa za počitek in užitek, športno ali otroško igrišče, parkirišče, ali pa heliodrom. Zlahka tudi spreminja namembnost, brez da bi ogrozili vitalne sloje strehe, hidroizolacijo in toplotno izolacijo. Seveda pa je pri velikih obtežbah potrebno preveriti nosilnost.
 
V vseh pogledih je sestava trajne obrnjene strehe najoptimalnejša odločitev tako za načrtovalca, izvajalca predvsem pa za investitorja oz. uporabnika. Priljubljenost narašča. Tovrstne strehe so stare že precej več kot pol stoletja in še vedno ustrezajo projektiranim zahtevam in služijo uporabnikom. Danes jih poznamo v še izboljšanih variantah.
 
 

  

Primerjava temperaturnih obremenitev hidroizolacije nezaščitene ravne strehe s hidroizolacijo obrnjene ravne strehe.
 

Get Adobe Flash player

 

Certifikat Konzorcija Pasivna hiša

Uporabne površine ravnih streh

Tehnične risbe obrnjenih streh

Ravne obrnjene strehe - napotki za uporabo FIBRANxps
Katalog proizvodov FIBRANxps

Ustrezna toplotna izolacija   

FIBRANxps 300-L - splošno uporabna izolacija 
FIBRANxps 500-L
- povozne površine
FIBRANxps 700-L - ekstremno obremenjene strešne površine

Ravne strehe

Poševne strehe

Talne konstrukcije

Konstrukcije v zemlji

Notranja stena, strop


Copyright © 2021 Fibran Designed & Developed by Tessera

Piškotke uporabljamo, da bi vam omogočili nemoteno in prijetno uporabniško izkušnjo na naši spletni strani. Piškotki so tekstovne datoteke shranjene v vaš računalnik .

Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih na naši strani si preberite.  Več informacij  Sporočila ne kaži več!